Betaalbare certificaat matrassen kopen

Aantal veren per m2
Aantal Zones
Afdekking matras
Certificaat
Soort Matras
Maat
Stevigheid
Gewichtklasse
Soort hoes
Matras dikte
Soort koudschuim
Soort koudschuim

Traagschuim matras

Nasa Foam of slow-motion Foam zijn de namen die men voor traagschuim gebruikt. Deze matrassen zijn bedoeld voor mensen met rug- of spierklachten, zijn drukverlagend dus optimaal voor mensen met gewrichtspijnen. Deze schuimsoort reageert op lichaamswarmte en wordt extra soepel. Er wordt een minimale tegendruk op het lichaam ervaren.

 

Traagschuim matras en temperatuur

Het schuim reageert ook op de omgevingstemperatuur. Traagfoam heeft een dicht cellenstructuur, waardoor lichaamswarmte en lichaamsvocht redelijk wordt afgevoerd. Traagfoam is uitstekend te combineren met verstelbare matrasdragers. Doordat de matras drukverlagend is, is de bloedsomloop constant en daardoor blijft het lichaam warmer dus transpireert men meer, deze matras is daarom niet geschikt voor mensen die veel transpireren. Een voordeel is dat men wel minder draait tijdens de slaap. De dichtheid van het traagschuim speelt een belangrijke rol. Een hoge densiteit reageert anders dan een lage densiteit.

Densiteit traagschuim

De hoge densiteitsschuimen voelen harder aan en reageren langzamer, wat het overigens zwaarder maakt om te draaien in bed. Als de cellen kleiner zijn kan het ook automatisch minder ademen. Het wordt hierdoor warmer en neemt minder goed vocht op. Daarbij is het ook zo dat een hoge densiteit sterker op temperatuurwisselingen reageert en een kleinere marge qua temperatuur schommelingen verdraagt. Bij te hogere densiteiten (65 kg/m3 tot 85 kg/m3) zijn meer warmteklachten en ligt men meer “vast”.

Voor medische doeleinden wordt dan ook bijna nooit voor een hogere densiteit dan 60 kg. gekozen.

De laatste paar jaar kwamen er veel nieuwe traagschuimen op de markt met een hoge densiteit van 70/85 kg/m3 ook uit China en Turkije. Dit traagschuim biedt niet hetzelfde comfort als een 50 kg/m3 traagschuim, het ventileren gaat absoluut achteruit en het is warmer vanwege de hogere dichtheid. Ook kwamen er matrassen op de markt met een densiteit van 35 en 40 kg/m3. Ze zien er goed uit en reageren goed maar als de densiteit te laag wordt is de levensduur ook iets korter.

 

Traagschuim en gezondheid

Traagschuimmatrassen worden veelal aan de gezondheidssector geleverd en het is daarom van groot belang dat de matrassen bij 24 uur gebruik niet vochtig en klam worden. De verlijming kan wat dat betreft veel uitmaken. Er zijn 3 manieren van verlijmen: met waterbasis lijm, met synthetische lijm en hotmelting d.m.v. hars. Het voordeel van lijmen op waterbasis ten opzichte van synthetische lijm is dat waterbasislijm zich alleen hecht aan de celranden. Hierdoor smeer je de open celstructuur niet dicht en blijft er dus een goede verademing tussen de 2 schuimsoorten.

De matrastijk is ook een belangrijk onderdeel van ieder matras, en vooral voor een traagschuimmatras. De tijk zorgt namelijk voor een goede vochtopname, temperatuur en ventilatie tussen de beslaper van de matras en het schuim.

Ook van belang is de dikte van de matras. Een matras moet minimaal 18 cm. dik zijn.

Voor medische doeleinden wordt dan ook bijna nooit voor een hogere densiteit dan 60 kg. gekozen.

Eigenschappen van een traagschuim matras:

voelt gemiddeld in temperatuur
redelijke vochtopname & ventilatie
zeer goede conformiteit
medisch matras
niet geschikt voor mensen zonder gewrichtsproblemen of mensen die veel transpireren
Uitsluitend verkrijgbaar in een luxe Medicott dubbeldoek stretchhoes met ritssluiting aan vier zijden, doorgestikt met dioleen, dus “non allergie”. Geschikt voor alle ventilerende vaste en verstelbare matrasdragers.

Gewichtsklasse:

tot 80 kg – soepel
tot 100 kg – medium
tot 120 kg – stevig

Spin en win

  • Ontvang tot wel 50% korting op uw matras
  • 1 spin per email
Ontvang kortingscode
Never
Remind later
No thanks