Betaalbare certificaat matrassen kopen

Inhoud bewerken
-
Aantal veren per m2
Aantal Zones
Afdekking matras
Certificaat
Soort Matras
Maat
Stevigheid
Gewichtklasse
Soort hoes
Matras dikte
Soort koudschuim
Soort koudschuim
Aantal veren per m2
Aantal Zones
Afdekking matras
Certificaat
Soort Matras
Maat
Stevigheid
Gewichtklasse
Soort hoes
Matras dikte
Soort koudschuim
Soort koudschuim

Biologisch matras

Biologische matrassen kopen

Een biologisch matras is een matras dat is gemaakt van natuurlijke materialen die op een milieuvriendelijke manier zijn geproduceerd. In tegenstelling tot traditionele matrassen die vaak synthetische materialen bevatten, zijn biologische matrassen gemaakt van organische en hernieuwbare materialen, zoals biologisch katoen, wol, natuurlatex en kokosvezels. Deze materialen zijn vrij van schadelijke chemicaliën en pesticiden die vaak worden gebruikt in traditionele matrassen.

Duurzaam Bio Matras

Biologische matrassen zijn ook duurzamer en beter voor het milieu dan traditionele matrassen. Ze worden vaak geproduceerd met behulp van duurzame productiemethoden en hebben doorgaans een lagere koolstofvoetafdruk dan traditionele matrassen. Bovendien zijn biologische matrassen over het algemeen vrij van schadelijke stoffen die kunnen leiden tot allergieën of ademhalingsproblemen.

 

Duurzame bio schuim matrassen

Een biologisch matras kan een goede optie zijn voor mensen die waarde hechten aan duurzaamheid, gezondheid en het milieu, maar het is belangrijk om te onthouden dat deze matrassen meestal duurder zijn dan traditionele matrassen.

Certificering voor matrassen is zeer belangrijk.

Het Meldpunt Gezondheid en Milieu en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) ontvangen steeds regelmatiger meldingen van gezondheidsklachten na aanschaf van een nieuw matras. De klachten omvatten o.a. hoofdpijn, huidirritaties, duizeligheid, een algeheel gevoel van zich onwel voelen enz. Dat er in matrassen chemische stoffen worden verwerkt is algemeen bekend, in vele zelfs stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Let dus goed op als u een nieuw matras aanschaft en kies een matras met certificering en de juiste keurmerken.

Certificering van een biologisch matras
Dat het belang van certificering steeds groter wordt is evident. De import uit andere niet-Europese landen, zoals bijvoorbeeld China, neemt toe en deze matrassen worden vervoerd in grote containers. Deze containers worden agressief behandeld tegen besmetting door o.a. insecten, met zeer schadelijke gassen als methylbromide en 1,2 dichloorethaan. Deze dampen kunnen matrassen worden opgenomen, zelfs al zijn ze luchtdicht verpakt. Minieme hoeveelheden kunnen dan al genoeg om van invloed te kunnen zijn op de gezondheid.

Wanneer matrassen zijn geproduceerd en gecertificeerd in Europa, heeft u de garantie dat deze veilig zijn en vrij van schadelijke gassen. Maar niet alleen de gezondheid, ook het milieu wordt zodoende minder belast. Ook daarin erkennen wij onze verantwoordelijkheid en kunnen wij volledig veilige matrassen garanderen.

De volgende certificeringen en keurmerken zijn van toepassing:

Der Blaue Engel certificering
Voor alle schuimen is het Blaue Engel certificaat het belangrijkste certificaat. Hiermee weet u zeker dat het product veilig is en dat het in Duitsland is geproduceerd is. Het geregistreerde Der Blaue Engel certificaat verwijst naar de veiligheid, de gezondheid en de milieuprestaties. Dit op het gebied van kwalitatief hoogwaardige schuimen. Alleen producenten die voldoen aan strikte eisen mogen gebruik maken van dit label. Hierbij gaat het om veiligheids-, gezondheids- en milieueisen.

Medisch matras
Het MediQ matras biedt optimale ergonomische en orthopedische lig-eigenschappen, ook voor hernia en decubitus patiënten.

Emissie/CO2 neutraal
De emissie van schadelijke stoffen hebben wij ver onder de wettelijk vastgestelde eisen weten te brengen!

Anti-allergisch
Last van allergieën? Geen probleem. Het schuim en de matrashoes zijn anti-allergisch. Onze hoezen zijn afneembaar en te wassen tot 60°C.

Keurmerken
Het MediQ matras heeft vele strenge Duitse keuringen doorstaan, dus u kunt er zeker van zijn dat u op een top matras ligt.

Biologische matrassen van hoogwaardige kwaliteit

Bij UwMatras.nl geloven we in het belang van een gezonde slaapomgeving en respect voor het milieu. Daarom bieden we biologische matrassen aan die vervaardigd zijn met zorgvuldig geselecteerde materialen en duurzame productiemethoden. Onze biologische matrassen zijn ontworpen om zowel comfort als milieuvriendelijkheid te bieden, zodat u kunt genieten van een goede nachtrust terwijl u de planeet beschermt.

Gel foam, Fiber Foam en pocketveren voor optimaal comfort

Onze biologische matrassen zijn samengesteld uit hoogwaardige materialen die zorgen voor optimaal comfort en ondersteuning tijdens uw slaap. Ze combineren gel foam, een innovatief materiaal dat zich aanpast aan uw lichaamsvorm en drukpunten verlicht, met fiber foam dat zorgt voor een zachte en comfortabele bovenlaag. Daarnaast zijn onze matrassen voorzien van pocketveren, met maar liefst 750 veren per vierkante meter, die zorgen voor een uitstekende ondersteuning en een goede luchtcirculatie.

Matrashoes van lyocell en polyester voor duurzaamheid

Het materiaal van de matrashoes is een belangrijk aspect van onze biologische matrassen. Onze hoes bestaat voor 38% uit lyocell, een vezel gemaakt van houtpulp afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Lyocell is een milieuvriendelijk materiaal dat zacht aanvoelt en uitstekend vocht absorbeert. De overige 62% van de hoes bestaat uit polyester, dat bekend staat om zijn duurzaamheid en veerkracht.

Biologisch en milieuvriendelijk productieproces

Bij de productie van onze biologische matrassen streven we naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. We gebruiken milieuvriendelijke en duurzame productiemethoden, waarbij we rekening houden met het behoud van natuurlijke hulpbronnen en de beperking van schadelijke stoffen. Hierdoor kunt u met een gerust hart genieten van uw matras, wetende dat deze op een verantwoorde manier is geproduceerd.

Hoogwaardige kwaliteit en lange levensduur

Onze biologische matrassen zijn ontworpen om lang mee te gaan en bieden u jarenlang slaapcomfort van hoge kwaliteit. We hechten veel waarde aan vakmanschap en streven naar uitmuntendheid in elk detail van onze matrassen. U kunt erop vertrouwen dat onze biologische matrassen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en u de ondersteuning en comfort bieden die u verdient.

Kies voor een biologisch matras en geniet van comfort en duurzaamheid

Met onze biologische matrassen kunt u genieten van een goede nachtrust, wetende dat u bijdraagt aan een duurzame toekomst. Onze matrassen combineren comfortabele materialen zoals gel foam, fiber foam en pocketveren met een matrashoes

Voor de volgende soort matrassen kunt u bij UwMatras.nl terecht:

Liever een ander Type matras?

Klik op het soort matras at u zoekt en bekijk ons aanbod!

Spin en win

  • Ontvang tot wel 50% korting op uw matras
  • 1 spin per email
Ontvang kortingscode
Never
Remind later
No thanks