Betaalbare certificaat matrassen kopen

Inhoud bewerken
-
Aantal veren per m2
Aantal Zones
Afdekking matras
Certificaat
Soort Matras
Maat
Stevigheid
Gewichtklasse
Soort hoes
Matras dikte
Soort koudschuim
Soort koudschuim
Aantal veren per m2
Aantal Zones
Afdekking matras
Certificaat
Soort Matras
Maat
Stevigheid
Gewichtklasse
Soort hoes
Matras dikte
Soort koudschuim
Soort koudschuim

Milieuvriendelijk matras

Het schuim is milieuvriendelijk geschuimd. Er wordt geschuimd met plantaardige oliën. Dit houdt in dat er CFK- en CO2- vrij geschuimd is. Dit matras is onderzocht op schadelijke stoffen en voorzien van het certificaat van de “Blauwe Engel”. Het Blauwe Engel certificaat betekent dat het product milieu vriendelijk is en daar ook op getest is.

Milieuvriendelijke matrassen kopen, geproduceerd in Duitsland

Bij UwMatras.nl hechten we veel waarde aan het milieu en streven we ernaar om producten aan te bieden die zowel comfortabel zijn als milieuvriendelijk. Onze milieuvriendelijke matrassen worden met zorg en toewijding geproduceerd in Duitsland, een land dat bekend staat om zijn strenge milieunormen en hoogwaardige productieprocessen.

Duurzame matras materialen

Onze matrassen worden vervaardigd met duurzame materialen die zo min mogelijk belastend zijn voor het milieu. We maken gebruik van organische en natuurlijke materialen, zoals biologisch katoen, biologische wol en natuurlatex. Deze materialen zijn hernieuwbaar en worden op verantwoorde wijze verkregen, waarbij rekening wordt gehouden met de ecologische balans.

Milieuvriendelijke matrassen productie

Onze matrassen worden geproduceerd volgens strikte milieunormen en met aandacht voor energie-efficiëntie. In Duitsland gelden strenge regels en voorschriften voor milieubescherming en duurzaamheid, en onze fabrikanten voldoen aan deze normen. Ze maken gebruik van geavanceerde productiemethoden en technologieën die het energieverbruik verminderen en de uitstoot van schadelijke stoffen minimaliseren.

Recyclebare materialen

We streven ernaar om matrassen te produceren die aan het einde van hun levensduur gemakkelijk kunnen worden gerecycled. Onze milieuvriendelijke matrassen bevatten recyclebare materialen, zoals metalen veren en latexschuim, die kunnen worden hergebruikt in andere producten. Op deze manier dragen we bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van een circulaire economie.

Milieukeurmerken en certificeringen

Om de milieuvriendelijkheid van onze matrassen te waarborgen, worden ze getest en gecertificeerd door erkende instanties. We streven naar milieukeurmerken en certificeringen, zoals het Global Organic Textile Standard (GOTS) en het OEKO-TEX Standard 100-label,  GreenKey, TUV en diverse andere certificaten die aantonen dat onze matrassen voldoen aan strenge milieunormen en vrij zijn van schadelijke stoffen.

Een bewuste matrassen keuze

Door te kiezen voor onze milieuvriendelijke matrassen draagt u bij aan een duurzamere toekomst. U kunt genieten van een goede nachtrust, wetende dat uw matras is geproduceerd met respect voor het milieu. Onze matrassen bieden niet alleen comfort en ondersteuning, maar ook gemoedsrust, wetende dat u een bewuste keuze hebt gemaakt voor het welzijn van zowel uzelf als de planeet.

Kies voor milieuvriendelijke matrassen van UwMatras.nl en ervaar het verschil van duurzaam comfort.

 

Het schuim heeft als extra voordeel dat het brandvertragend is.

Long Life Quality LLQ staat voor Long Life Quality en is een koudschuim met uitstekende en tot op heden niet eerder behaalde eigenschappen. LLQ schuim is een speciaal ontwikkeld en gepatenteerd koudschuim met een densiteit 55 (dit staat voor minimaal 55 kg voor 1 m3) en staat garant voor kwaliteit, ligcomfort en lange levensduur. Tevens is dit schuim brandvertragend. Dit schuim heeft in 10 jaar minder dan 3% verlies van hoogte en stevigheid.

Via een nagebootste gebruikstest, alsof het matras 10 jaar beslapen is  ( het matras wordt gewalst onder natuurlijke slaapomstandigheden qua temperatuur en vochtinwerking ) bedraagt het verlies van hoogte en stevigheid minder dan 3% en blijft de elasticiteit vrijwel onveranderd. Vergelijkbare soorten koudschuim verliezen onder dezelfde omstandigheden tot wel 15% in hoogte en stevigheid, alhoewel dit toch nog valt binnen de DIN tolerantie. LLQ schuim is voorzien van het certificaat “Blauwe Engel “en voldoet aan alle eisen van dit certificaat m.b.t. LGA onderzoeken op schadelijke stoffen en emissie.

Wat is de Blauwe Engel? De strenge afgiftecriteria zijn vastgesteld door het Duitse Milieubureau, neutraal en onafhankelijk van de producent. RAL – Het Duitse Instituut voor de keuring van goederen en uitgifte van kentekens geeft op basis van eerder gemelde criteria het label De Blauwe Engel af. Producten voorzien van het label De Blauwe Engel kenmerken zich door de uiterst gezonde fabricage en garanderen een hoge kwaliteit en levensduur. Zij staan garant voor een minimale belasting van het milieu en een hoge bescherming van de gezondheid.

Waarom kiezen voor een milieuvriendelijk matras

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een milieuvriendelijk matras. Ten eerste draagt u bij aan het behoud van het milieu. Bij de productie van conventionele matrassen worden vaak schadelijke stoffen gebruikt en er is sprake van een hoge CO2-uitstoot. Milieuvriendelijke matrassen worden daarentegen geproduceerd met duurzame materialen en er wordt bij de productie rekening gehouden met het milieu.

Goed voor uw gezondheid

Ten tweede kan een milieuvriendelijk matras bijdragen aan uw eigen gezondheid. Doordat er geen schadelijke stoffen worden gebruikt bij de productie, komt u niet in contact met deze stoffen tijdens het gebruik van het matras. Dit kan bijvoorbeeld bijdragen aan een betere nachtrust en het verminderen van allergische reacties.

Langere levensduur

Ten derde gaan milieuvriendelijke matrassen vaak langer mee dan conventionele matrassen. Doordat er duurzame materialen worden gebruikt en er bij de productie rekening wordt gehouden met kwaliteit en duurzaamheid, gaat een milieuvriendelijk matras vaak jaren langer mee dan een conventioneel matras. Dit zorgt niet alleen voor een duurzamere leefstijl, maar kan ook bijdragen aan het besparen van kosten op de lange termijn.

Persoonlijke voldoening

Ten slotte kan de keuze voor een milieuvriendelijk matras bijdragen aan uw persoonlijke voldoening. Door te kiezen voor een duurzamer alternatief draagt u bij aan een betere toekomst voor de planeet en dit kan een gevoel van voldoening geven. Kortom, kiezen voor een milieuvriendelijk matras heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor uw eigen gezondheid, portemonnee en persoonlijke voldoening.

Liever een ander Type matras?

Klik op het soort matras at u zoekt en bekijk ons aanbod!

Spin en win

  • Ontvang tot wel 50% korting op uw matras
  • 1 spin per email
Ontvang kortingscode
Never
Remind later
No thanks